22 Kasım 2013

Havuçlu Mor Lahana Salatası

Kış aylarında sevdiğim sebzelerden oluşan bu salatayı en çok balık ve et yemeklerinin yanına yakıştırıyorum :)


     Malzemeler;
  • 1/2 adet mor lahana
  • 1/2 demet roka
  • 2 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı kadar sirke
     Hazırlanışı;
  • Önce mor lahanaları doğrayıp yıkıyoruz. Bir kaba alıp üzerine biraz tuz ve sirke ekleyip biraz ovuyoruz. Böylece lahanalar daha yumuşak olacaktır. Rokayı yıkayıp ayrı bir kaba koyuyoruz, üzerine su ve bir kaç damla sirke ekleyip bir kaç dakika bekletiyoruz. Havucun kabuklarını temizleyip rendeliyoruz, lahanalara ekliyoruz. Rokayı tekrar yıkayıp iri iri doğruyoruz ve onu da ekliyoruz. 
  • Üzerine tuzu, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder