10 Aralık 2013

Bolonez Soslu Spagetti

Pratik ve lezzetli bir makarna tarifi daha :)


     Malzemeler;
  • 200-250 gr dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 paket Spagetti Makarna
     Hazırlanışı;
  • Kıymayı tereyağla kavuruyoruz. Soğanın kabuğunu soyup yıkayıp yemeklik doğruyoruz. Biberi de ince doğruyoruz. Sarımsakları da ince kıyıp soğanlarla ve biberle beraber kıymaya ekliyoruz ve kavuruyoruz. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Havucun kabuklarını temizleyip rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz. Domatesin kabuğunu soyup rondodan geçiriyoruz veya ince doğruyoruz. Havucu ve domatesi de ekleyip hepsini karıştırıyoruz. Baharatlarını, tuzunu ekliyoruz, üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Kaynamış suya tuz ve sıvıyağ koyuyoruz, makarnaları da ekleyip pişiriyoruz. Pişince süzüyoruz, tekrar tencereye alıp bir yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay kaşığı tuzla beraber tencerede 2-3 dakika daha karıştırıyoruz.

  • Servis tabağına  makarna, üzerine de bolonez sostan koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder