16 Aralık 2013

Fırında Limonlu & Mandalinalı Tahin Helvası

Özellikle balık yemeklerinden sonra yediğimiz tahin helvası bana çok ağır ve tatlı geliyor. Çok basit bir işlemle sadece balık yemekleri değil, diğer zamanlarda da yapabileceğimiz bu tatlının tarifi Annem'den :)

     Malzemeler;
  • Tahin helvası (kişi başı yaklaşık 80-100 gr)
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 adet mandalina suyu
     Hazırlanışı;
  • Varsa mini güveç kaplarına, yoksa ısıya dayanıklı herhangi bir kaba tahin helvalarını koyuyoruz. 
  • Çatal veya kaşığın tersiyle eziyoruz.
  • Üzerine önce mandalina suyu, daha sonra da kıvama göre limon suyu ekliyoruz. Kıvamı kek hamuru gibi olacaktır. Katıysa mandalina suyu, çok sıvı ise biraz daha helva ekleyebilirsiniz. 
  • 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder