28 Aralık 2013

Güveçte Tavuk Kanat

Tavuk, baharatlar, soğan, domates salçası.. Bu malzemeler bir araya geldiğinde pratik, lezzetli, harika bir yemek oluyor. Yalnızca yemek olarak değil, sosuyla da muhteşem bir lezzet oluşturuyor.. 


     Malzemeler;
  • 1 kg tavuk kanat
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
     Hazırlanışı;
  • Tavuk kanatları yıkıyoruz ve güvece koyuyoruz. 
  • Üzerine sıvıyağı ekleyip bir kaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Arada karıştırıyoruz. 
  • Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğruyoruz. Tavuklar sararınca soğanları ekliyoruz ve beraber kavuruyoruz. 
  • Soğanlar da kavrulunca salçayı ekliyoruz. Birkaç dakika da bu şekilde kavuruyoruz. 
  • Tavukların üzerine çıkmayacak kadar su ekliyoruz. Baharatları ve defne yaprağını da ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 1-1,5 saat arada kontrol ederek pişiriyoruz. Daha sonra kapağı açık şekilde yarım saat daha pişiriyoruz. 
  • Tavuk ve baharatların bir araya gelmesiyle oluşan bol soslu bu tavuk yemeğini sulu bir şekilde servis yapabileceğiniz gibi, yemeğin suyunu almadan yalnızca kanatları tabağa alıp, sosunu yanına yaptığınız pilav, makarna üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.  
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder