21 Aralık 2013

Kızarmış Tavuk Pirzola & Domatesli Pilav

Ekstra yağ kullanmadan, son derece sağlıklı ve lezzetli, hem de pratik bir tarif olan kızarmış tavuk pirzola, yıllar önce iş arkadaşım Nazlı Salman sayesinde öğrendiğim bir yemek :) Yanına hazırladığım, lezzetli Domatesli Pilav ise, Oktay Usta tariflerinden..

     Kızarmış Tavuk Pirzola
     Malzemeler;
  • 800-900gr kadar derili tavuk pirzola (kişi başı 200gr)
  • Tuz
     Hazırlanışı;
  • Tavukları yıkayıp teflon tavaya yerleştiriyoruz. Her iki tarafına da bir miktar tuz serperek yediriyoruz ve derili olan kısım altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pişiriyoruz. 
  • Bir süre sonra diğer tarafı çeviriyoruz. Tavuk suyunu ve yağını salacaktır. Diğer taraf da pişince tekrar çeviriyoruz ve kızartma aşamasına geçiyoruz. Derisi kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Servis yaparken derilerini ve kemiklerini ayırabilirsiniz.
     Domatesli Pilav
     Malzemeler;
  • 4-5 çay bardağı pirinç (kişi başı 1 çay bardağı)
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
     Hazırlanışı;
  • Pirinci yıkıyoruz ve ılık tuzlu suda bekletiyoruz. Daha sonra iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyuyoruz, pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Ortasını açıp salçayı koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz.
  • Pirinçlerle karıştırıp birlikte kavuruyoruz. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri rondodan geçiriyoruz ve pirinçlere ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 
  • Üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Gerekirse sıcak su ekliyoruz. Pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder