27 Aralık 2013

Milföylü Makarnalı Börek

Hem makarna, hem çıtır çıtır börek.. Yapılışı kolay olduğu kadar, lezzeti de harika :)


     Malzemeler;

  • 2 adet yaprak milföy (kalıbınız büyükse 4 yaprak)
  • 1/2 paket makarna
  • 150-200 gr beyaz peynir
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından az sıvıyağ
  • Dereotu (veya maydanoz)

     Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

     Hazırlanışı;

  • Makarna çeşidi olarak kelebek makarna kullandım. Dilediğiniz bir çeşidini de kullanabilirsiniz. Fırın makarna ile de güzel oluyor ancak kelebek makarna ile olan lezzetini daha çok beğendim. Makarnayı tuz ve sıvıyağ eklediğimiz kaynar suda haşlıyoruz. Bu sırada milföyleri çıkartıyoruz. Yumuşadığı zaman pişireceğimiz kap kadar merdaneyle açıyoruz.


  • Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıyoruz, geri kalanı ve diğer yumurtayı, sütü, sıvıyağı bir kaba alıp çırpıyoruz. Ayrı bir yerde beyaz peyniri, kaşar peynirini ve dereotunu karıştırıyoruz. 
  • Peynir karışımını sosa ekleyip iyice karıştırıyoruz.


  • Makarnalar haşlandıktan sonra süzüyoruz ve karışıma ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.


  • Pişirme kabına makarnaları döküyoruz. 
  • Üzerine milföy hamurunu koyup üzerini kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. 
  • Yumurta sarısını sürüyoruz, susam ve çörek otu serpiyoruz. 
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ve yanları hafif kızarana kadar pişiriyoruz.


  • Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder