7 Aralık 2013

Peynirli Milföy Börek

Mutfakta hayat kurtarıcılardan biri olarak gördüğüm milföy hamurundan tatlıdan tuzluya bir çok şey yapmak mümkün :) Peynirli bir börekle başlayalım..


     Malzemeler;

  • 15-20 adet milföy hamuru 
  • 200 gr beyaz peynir
  • Dereotu (veya maydonoz)
     (Milföy hamurlarının miktarını ve iç malzemesinin miktarını azaltıp arttırabilirsiniz).

         Üzeri için;
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Çörek otu 
         Hazırlanışı;
    • Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıyoruz ve yumuşamalarını bekliyoruz. Peyniri ve dereotunu iyice karıştırıp ezerek iç harcı hazırlıyoruz. Milföy hamurlar yumuşayınca bıçakla kenarlarını 1 cm içeriden çerçeve şeklinde çiziyoruz, çapraz 2 köşeyi çok kesmiyoruz. 
    • İç malzemeyi hamurlara paylaştırıyoruz. 
    • Dış çerçevelerden bir tanesini alıp karşı tarafa katlıyoruz.
    • Çaprazda kalan diğer köşeyi de karşı tarafa katlıyoruz.
    • Dilerseniz bu şekilde bırakabilirsiniz, ben kenarları biraz daha içe doğru kıvırdım, ince uzun bir börek yaptım.
    • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu serpiyoruz.
    •  önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder