6 Aralık 2013

Süzme Bulgur Pilavı

Bu tarifi yeni öğrendim, Banu Atabay'ın tariflerinden, gerçekten çok pratik :) Hızlı bir pilav gerektiğinde ilk aklıma gelen pilav tarifi budur :)


     Malzemeler;
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur 
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
     Hazırlanışı;
  • Orta boy bir tencereye 5-6 su bardağı su koyuyoruz ve kaynayınca bir miktar tuz atıp bulguru ekliyoruz. 
  • Tekrar kaynamasını bekliyoruz, kaynayınca altını kısıp 10 dakika bulgur pişene kadar kaynatıyoruz ve sonra süzüyoruz. Süzülen bulgurun üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdiriyoruz. 
  • Bulguru tekrar tencereye alıyoruz. Tereyağını ayrı bir yerde eritip kızdırıyoruz (Pilava lezzeti veren tereyağı olduğu için başka bir yağ kullanmayı tercih etmiyorum). Tereyağını bulgurun üzerine döküyoruz, tuzunu da ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Çok kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde 15-20 dakika pişiriyoruz. 
  • Piştikten sonra yarım saat kadar kapağı kapalı şekilde dinlendiriyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder