22 Aralık 2013

Zeytinyağlı Pırasa

Çok severek yediğim bir başka sebze yemeği.. Yapılışı da çok kolay ve kısa sürede pişiyor..

     Malzemeler;
  • 1/2 kg pırasa (özellikle beyaz kısımları)
  • 2-3 adet havuç
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
     Hazırlanışı;
  • Havuçların kabuklarını temizleyip yıkayıp halka veya yarım halka şeklinde doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz.
  • Pırasaların ilk katlarını temizleyip yıkıyoruz. 1 parmak genişliğinde verev şekilde doğruyoruz.
  • Pırasaları da ekleyip dikkatlice karıştırıyoruz. Bir süre bu şekilde pişiriyoruz.
  • Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve 1 su bardağı kadar su ekliyoruz. Tuz ve şekeri ekleyip kapağını kapatıyoruz. Şeker, pırasanın acı tadını alacaktır.
  • Suyunu çekmeye yakın üzerinde zeytinyağı gezdiriyoruz. Tercihen ılık veya soğuk servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder