13 Ocak 2014

Bulgurlu Yayla Çorbası

Yoğurtlu, naneli çorbalar gerçekten ayrı bir güzel oluyor. Özellikle de salça, domates içeren yemeklerin yanına dengeleyici olarak tercih ettiğim çorbalardan biri olan bulgurlu yayla çorbası, lezzet olarak da oldukça başarılı..


Daha önce yayınlamış olduğum Yayla Çorbası tarifime ise buradan ulaşabilirsiniz..

     Malzemeler;
  • 1,5-2 çay bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
     Hazırlanışı;
  • Bulguru tencereye alıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve haşlıyoruz. 
  • Ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurdu homojen olana kadar çırpıyoruz. 
  • Bulgur yumuşayıp pişince suyundan hazırladığımız karışıma (terbiyeye) azar azar ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bir kaç kaşık ekledikten sonra süzgeç yardımıyla terbiyeyi yavaş yavaş ve yine karıştırarak çorbaya ekliyoruz. 
  • Tavada tereyağını eritiyoruz, naneyi de ekleyip karıştırıyoruz. Çorbaya ekliyoruz. En son tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Afiyet olsun :)



4 yorum:

  1. pişirince beğenirsem yorum atıcağım

    YanıtlaSil
  2. hiç iyi olmadı beğenmedim tavsiye etmem

    YanıtlaSil
  3. yaptım beğendim.pirinç yerine bulgur daha sağlıklı.teşekkürler

    YanıtlaSil