5 Ocak 2014

Fırında Milföy Mantı

Hem börek, hem mantı, her öğünde tüketebileceğiniz pratik bir tarif daha :)


     Malzemeler;

  • 12 adet kare milföy hamuru
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

     Üzeri için;

  • Yoğurt
  • Kuru nane
  • Toz biber

     Hazırlanışı;

  • Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğuruyoruz. 
  • Milföyleri tezgaha diziyoruz. Yumuşayınca her hamuru 4 parçaya bölüyoruz. 
  • İç harcı hamurlara paylaştırıyoruz.
  • Önce karşılıklı kenarları birleştiriyoruz.


  • Kalan kenarları da birleştirip bohça yapıyoruz.


  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye katladığımız yerler alta gelecek şekilde aralıklı olarak diziyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.


  • Üzerine yoğurt koyup toz biber, nane serperek servis yapabilirsiniz. 
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder