1 Ocak 2014

Havuçlu Patatesli Kabak Yemeği

Öncelikle herkese güzel bir yıl diliyorum :)
Yılbaşı ile ilgili herhangi bir hazırlık yapamadığım için rutin tariflerime devam ediyorum.
Bu yemek çok pratik, çok lezzetli ve de kısa sürede pişiyor. Dilerseniz kırmızı et de ekleyebilirsiniz ancak ben üst üste et yemeği yaptıktan sonra bir sebze yemeği yaparak dengelemeyi tercih ettiğim için bu sefer etsiz yapmak istedim :)


     Malzemeler;
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Sıvıyağ
     Hazırlanışı;
  • Kabak, patates, havuç, soğan ve domatesin kabuklarını temizliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz, tencerede sıvıyağ ile kavuruyoruz. Domatesi rondodan geçiriyoruz veya küçük küçük doğruyoruz. Kabak, patates ve havucu da minik minik doğruyoruz.
  • Soğan kavrulduktan sonra havucu ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Patatesi de ekleyip 5-6 dakika daha kavuruyoruz. Salçayı ekleyip kavuruyoruz, domatesi de ekliyoruz. Biraz da bu şekilde kavurduktan sonra üzerine kabakları koyuyoruz ancak karıştırmıyoruz.
  • Üzerine çıkacak kadar su ekledikten sonra baharatları ekliyoruz. Yavaşça karıştırıyoruz.
  • Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte sebzeler iyice pişene kadar ve suyu kıvama gelene kadar pişiriyoruz. Suyu azalırsa bir miktar sıcak su ekliyoruz.
  • Üzerine dereotu, sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz. 
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder