16 Ocak 2014

Karnabahar Mücveri

Karnabahar sevmeyenlerin bile keyifle yiyeceği, bir çok lezzetin bir arada toplanması sonucu, hem göze hem damağa hitap eden nefis karnabahar mücveri.. Tarifi Mutfak Sırları'ndan..


     Malzemeler;
  • 1/2 adet karnabahar (500 gr kadar)
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam dereotu (veya maydanoz)
  • 1 dal taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
     Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
     Hazırlanışı;
  • Karnabaharları yıkayıp çiçek çiçek ayırıyoruz. Tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz. Karnabaharlar haşlanınca soğuması için ve suyunun süzülmesi için süzgece alıyoruz. 
  • Un hariç diğer malzemeleri geniş bir kapta karıştırıyoruz. 
  • Karnabaharları da ekliyoruz ve ezerek tüm malzemeyle karışmasını sağlıyoruz. Yavaş yavaş unu alarak hamur kıvamına getiriyoruz. 
  • Tavaya sıvıyağı alıp kızdırıyoruz. Hazırladığımız mücverden 1'er yemek kaşığı alıyoruz ve başka bir kaşık yardımıyla tavaya döküyoruz. Üzerini bastırıp yayıyoruz. 
  • Arkalı önlü kızarttıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tabağa alıyoruz. 
  • Üzerine yoğurt koyarak da servis edebilirsiniz.
  •  Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder