12 Ocak 2014

Pazar Kahvaltısı Alternatifleri #2 *Yufkalı Çıtır Sosis *Dereotlu Peynirli Omlet

Hafta sonları özel bir şeyler yapmak isteyenler için "Kahvaltı alternatifleri" serisinin ikinci yazısı :)

Konuyla ilgili ilk yazımı ve tariflerimi okumak isteyenler buraya bakabilirler..

Yufkalı Çıtır Sosis

Kahvaltı alternatiflerinde yer alan bu tarifi gün içerisinde atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda misafirlerinize ikram olarak sunabileceğiniz, özellikle çocukların çok seveceği, çok şık, çok lezzetli, çıtır çıtır bir börek :)


     Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 8-9 adet uzun sosis (20-22 adet kokteyl sosis)
  • Kürdan
  • Sıvıyağ
     Hazırlanışı;
  • Yufkalardan bir tanesini açıyoruz. İkiye katlıyoruz ve geniş tarafına sosisleri diziyoruz. Ben kokyetl sosis kullandım ve kontrol etmekte biraz zorlandım. Bu nedenle uzun sosisler, bu börek için daha uygun olacaktır.
  • Sosisleri dizdikten sonra sıkıca sarıyoruz. Kürdanları 1er parmak aralıklarla yufkanın açılmayacağı şekilde saplıyoruz ve yufkaları dilimliyoruz. 
  • Börekleri kızartacağınız tavaya sıvıyağı koyup ısıtıyoruz. Yağ iyice kızdıktan sonra yufkaları sırayla arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Fazla yağlarını almak için havlu kağıt üzerine alıyoruz. Sıcakken servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Dereotlu Peynirli Omlet

Mutfakta bir şeyleri karıştırmayı seven birisi olarak çeşitli omlet deneyimlerim olmuştur. Genelde börek içi olarak kullandığım dereotu-peynir karışımını da omlete dönüştürerek güzel bir tat elde etmiş oldum :)


     Malzemeler (2kişilik);
  • 3 adet yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Dereotu
  • Sıvıyağı
     Hazırlanışı;
  • Yumurtaları iyice çırpıyoruz. Peynir, un, süt ve dereotunu ekleyip iyice karıştırıyoruz (Peyniriniz tuzlu değilse tuz da ekleyebilirsiniz). 
  • Tavaya sıvıyağ koyup biraz kızdırıyoruz. Karışımı döküyoruz, kapağını kapatıp altı tamamen pişene kadar bekliyoruz. 
  • Alt tarafı piştikten sonra bir kapak veya geniş bir tabak yardımıyla omleti ters çeviriyoruz. Her iki tarafı da pişen omleti servis ediyoruz. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder